X
fred
E-achter-B:
Rijschool Harma.nl verzorgt ook uw opleiding voor het rijbewijs E achter B (B/E). Er is nogal wat onduidelijkheid wanneer het rijbewijs B/E vereist is.

Dit is van toepassing op:
- Aanhanger, kar, trailer, met een toegestane maximale massa van <750 kg. Rijbewijs B
-Aanhanger, kar, trailer, met een toegestane maximale massa van >750 Kg, in combinatie met het eigengewicht van de trekkende auto niet meer dan <3500kg rijbewijs B
-Aanhanger, kar, trailer, met een toegestane maximale massa van > 750 Kg, in combinatie met het eigengewicht van de trekkende auto meer dan >3500kg rijbewijs B/E

Kortom voor een boedelbak is geen B/E nodig mits de totale combinatie niet meer mag wegen dan 3500 kg.

Rijschool H.A.R.M.A.

"Houd altijd rekening met elkaar!"

Waarom zou ik een B/E rijbewijs willen halen? Dit kan verschillende redenen hebben.

Enerzijds hebben we te maken met de wetgeving welke bepaald wanneer een B/E rijbewijs nodig is, anderzijds moeten we denken aan het rijden met een aanhanger. Dit vereist meer inzicht, rekenschap, ander rijgedrag.

Rijden we met een caravan dan is de breedte al gauw 230cm, dit vereist aangepast rijden en rekenschap houden met invloeden van wind, wegdek, verkanting, etc.

Belading van de aanhanger en de invloed van de lading op de rijeigenschappen van de auto is eveneens een punt waaraan voorbij wordt gegaan.

Tijdens de opleiding wordt bij deze zaken stil gestaan, want veiligheid voor u zelf en medeweggebruikers staat voorop bij Rijschool Harma.

Bij Rijschool Harma kunt u terecht voor het volgen van alleen een rij-technische opleiding of een totale opleiding inclusief examen bij het CBR voor het verkrijgen van uw B/E rijbewijs.

Voor deelname aan het examen dient u zelf bij het CBR een gezondheidsverklaring te kopen. Dit kan via de website van het CBR. Zonder dit document kunt u geen examen doen.

Mocht u nog onduidelijkheden of vragen hebben over onze werkwijze of het behalen van het BE rijbewijs kunt u ons bereiken via de contactgegevens op onze contact pagina.

Bekijk prijzen!

Benieuwd naar de kosten van het E-achter-B Rijbewijs?